Kip en kalkoen

Prijslijst producten 2019

Gourmetlijst 2018-2019

Barbecuepakketten 2018

Sinds 2011 zijn wij eigenaar van de boerderij. Het bedrijf bestaat uit 5 pluimveestallen, met een totale capaciteit van 100.000 vleeskippen. Eind 2015 zijn wij overgestapt van “gangbare” kip naar een langzamer groeiend ras. Tevens hebben onze kippen meer ruimte tot hun beschikking. Minimaal 6 uur per dag is het donker in de stal, dit zorgt voor voldoende rust en een natuurlijk dag- en nachtritme. In de stallen liggen strobalen, dit is belangrijk voor de kip als afleidingsmateriaal. Dit alles heeft tot gevolg dat het een vitale kip is, die in principe geen antibiotica nodig heeft. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt hier gebruik van gemaakt.

Onze kip wordt gevoed met verantwoord voer, de soja in het voer wordt geproduceerd volgens de duurzaamheidscriteria van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja. Onze kip voldoet aan de eisen van Integrale Ketenbeheersing. Hier wordt streng op gecontroleerd. Op onze boerderij hebben wij een zichtruimte, vanuit deze ruimte kunt u naar de kippen kijken. Ook is er allerlei informatie te vinden over de vleeskuikensector.

Op ons bedrijf hebben wij een verwerkingsruimte waar wij onze kip verwerken in allerlei kipproducten. We halen de kippen zelf op van de slachterij, dit om de kwaliteit zo goed mogelijk te waarborgen. Eenmaal op ons bedrijf worden de kippen verwerkt tot filet, bouten en vleugels. Van het vlees worden tevens schnitzel, cordon bleu, kipreepjes, gehakt etc. gemaakt. Ook maken wij kant en klare producten, o.a. grillworst, gegrilde kip, gerookte filet. Tevens verkopen wij kalkoenvlees, dat ook door onszelf verwerkt wordt tot bijv. worst, burger en rollade. Ook hebben we een groot barbecue-assortiment. In het najaar verwerken wij wild, wat door plaatselijke jagers aan ons geleverd wordt.

Doordat alles door ons verwerkt wordt, kunnen we zelf bepalen welke ingrediënten toegevoegd worden en kan dit naar wens aangepast worden.

Wij nodigen u van harte uit eens een kijkje op onze boerderij te komen nemen!
U vindt ons bedrijf aan de Munnekenweg 11 in Ruinen

Met vriendelijke groet,
Johan en Alida Laarman