Fruit en groente

Fruitbedrijf van Rijn

In Marknesse (Noordoostpolder) ligt ons fruitteelt bedrijf. Sinds 2008 telen wij op ruim 20 hectare vruchtbare kleigrond het lekkerste fruit. Voornamelijk peren en appels en op kleine schaal kersen en pruimen. Op ons bedrijf vindt u de volgende perenrassen: Conference, Doyenne du Comice, BA Lucas en stoofpeer Gieser Wildeman. Elstar, Golden Delicious en de zomer appel Delcorf, zijn de appels die wij telen.

De boomgaard verandert met elk seizoen en daarmee ook de werkzaamheden. In de winter wordt er gesnoeid, in de lente als de bloesem bloeit zorgen de bijen ervoor dat de bloemen bestoven worden en zorgt de fruitteler voor het gewas en bescherming tegen ziektes en plagen. Hierbij wordt rekening gehouden met natuur en milieu, de eisen die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit worden getoetst in de GlobalGAP certificering. Ook is in deze tijd nachtvorst bestrijding aan de orde en veranderd de boomgaard tijdens het beregenen in een ijswereld.

In de zomer worden de vruchten uitgedund en het gewas optimaal verzorgt zodat de beste kwaliteit geoogst kan worden. In de herfst is de tijd aangebroken om het fruit te oogsten. Met heel veel extra medewerkers wordt al het fruit voorzichtig geplukt en vervoerd naar ons koelhuis. Hier wordt het product onder optimale condities bewaard totdat het verkocht wordt en bij de consument terecht komt.

En het resultaat… proeft u maar even!

Met vriendelijke groet,

Edwin en Joyce